fbpx
Logotip Beladonna
Logotip Beladonna
Delovni čas
Po dogovoru
Delovni čas
Po dogovoru

Terapevtska ročna limfna drenaža

Izvaja se po tehniki dr. Vodder. Učinke te tehnike pri tovrstnih primerih potrjujejo mnoge klinične raziskave.
Namen drenaže je obnoviti limfni sistem poškodovanih predelov, da se lahko rane hitreje in boljše zacelijo. RLD se lahko izvaja takoj po operacijah, še pred klasično fizioterapijo, tako je predel še hitreje in bolje pripravljen na klasično fizioterapijo. 

Pri RLD z nežnimi potegi in pritiski kože v smeri limfnega sistema pospešimo limfni sistem, kateri je v primeru poškodbe prizadet. Zaželena je tudi, ko so kakršnekoli masaže prepovedane (npr. pri obolenju živčevja).

Izvaja se po tehniki dr. Vodder. Učinke te tehnike pri tovrstnih primerih potrjujejo mnoge klinične raziskave (glej na koncu članka).

Hitrejše in boljše okrevanje

Ran po poškodbi ali operaciji.
Predelov po lepotnih operacijah.
Zvinov, zlomov, izpahov, poškodbah mišičja.
Športnih poškodb (natrgane mišice, kite, boleče mišice).
Migren, bolečine v sklepih, obolelega živčevja.

Naroči se na termin


Kdaj je priporočljivo uporabiti terapevtsko ročno limfno drenažo

Beladonna - Terapevstka RLD - Oteklina, bolečina, modrice

Oteklina, bolečina, modrice

So znak, da je limfni sistem na tem predelu prekinjen. Z RLD lahko uspešno in hitro pomagamo spojiti limfni obtok in pospešimo celjenje. Zato drenaža odpravlja otekline in modrice ter lajša bolečine.

Zvini, izpahi, bolečine

Slika prikazuje učinek RLD pri blagem zvinu gležnja. Po eni 20 min terapiji se že opazi zmanjšanje otekline in bolečine. Čuti se razbremenjenost predela in olajšanje.
Beladonna - Terapevstka RLD - Zvini, izpahi, bolečine
Beladonna - Terapevstka RLD - Po operaciji ključniceBeladonna - Terapevstka RLD - Koleno pred RLDBeladonna - Terapevstka RLD - Koleno po RLD

Po operaciji

Po operaciji ključnice:

Slika prikazuje celjenje ključnice po operaciji. Rana po 5 terapijah se hitreje celi, stranka je po vsaki RLD občutila lažjo gibljivost rame, ščemenje predela in olajšanje. Oteklina in rdečica sta se vidno zmanjšali. Po petih RLD je stranka začela čutiti določene pritiske okoli rane (npr. Naramnice) katere prej ni čutila.
Beladonna - Terapevstka RLD - Po operaciji ključnice

Po operaciji kolena:

Opis zdravstvenega delavca po 3 terapijah kolena je sledeč:
Pred ročno limfno drenažo:
"Po rekonstrukciji sprednje križne vezi še vedno prisotna oteklina, čutim rahel upor ob krčenju kolena, sicer brez večjih bolečin. Pri hoji rahlo šepam, fleksija – upogib kolena in ekstenzija – iztezanje kolena je rahlo motena."
Po 1 tednu ročne limfne drenaže:
"Po rekonstrukciji sprednje križne vezi čutim minimalno oteklino, brez upora ob krčenju kolena, ter brez bolečin. Pri hoji ne šepam več. Veliko lajžje upogibam in iztezam koleno."

Amputacija

Poškodovanec z amputacijo členka je koristil terapije RLD vsak teden mesec in pol. Rana se je celila hitreje in počutil se je mnogo bolje po vsaki izvedbi.

Po drenaži se opazi izjemen napredek; oteklina se je bistveno zmanjšala, barva prstov je postala normalna, čutiti je bilo malo mravljinčenja, vendar na koncu prijetno lahkotnost.
Beladonna - Terapevstka RLD - Amputacija
Beladonna - Terapevstka RLD - Pri rekreativcih in športnikih

Ročna limfna drenaža pri rekreativcih ali intenzivnih športnikih

Ker je ročna limfna drenaža (RLD) metoda fizioterapije je nepogrešljiva pri športnikih. Preveri izkušnje znanih športnikov. Pogosti intenzivni treningi povzročijo mikro poškodbe v tkivu (mišicah, skletu, vezivnem tkivu…) in morebitne zastoje limfnega sistema. Z RLD se zastoji odpravijo, mikro poškodbe pa zelo hitro zacelijo.
RLD takoj po izvedbi zmanjša bolečino v mišicah,
Poveča pretočnost telesa in potenje,
Telo je lažje in bolj sproščeno,
2x hitreje celi poškodbe – skrajša čas regeneracije.
RLD omogoči intenzivnejše in lažje treninge/tekme kar vpliva na boljšo izvedbo treninga ali tekme
Smrekarjeva ulica 1, 3000 Celje
Storitve Celje: 070/428-000
Masaže: 070/854-052
Zasebnost in piškotki
Copyright 
2024
 ©Beladonna
Izdelava: 
Nika-Agency
crossmenuchevron-right
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram